De Gorgels – Jochem Meijer


Melle heeft superogen en kan Gorgels zien. Gelukkig is de Gorgel van Melle (Bobba) lief, schattig en enorm behulpzaam! De Gorgels van cabaretier Jochem Meijer is een ideaal ‘elke-avond-een-hoofdstuk’-voorleesboek. Wij hebben de indruk dat de Gorgels vooral geschreven is voor kinderen die zelf al goed kunnen lezen, maar het boek leent zich verbazingwekkend goed voor voorlezen. Omdat het af en toe een beetje ingewikkeld kan zijn, schatten we dat je kind minstens 5 jaar moet zijn om het verhaal goed mee te krijgen.

Soms moet je, tijdens het voorlezen van de Gorgels, situaties of termen uitleggen. Maar je zult merken dat dit, vooral met dit boek, geen enkel probleem is. Sterker nog: het levert leuke interactie op met je kind. Wedden dat jullie beide benieuwd zullen zijn wat Melle en Bobba de volgende dag weer gaan beleven?

De Gorgels is:

 • Fantasierijk (maar speelt in de ‘werkelijke wereld’).
 • Op een leuke manier af en toe een klein beetje spannend.
 • Absoluut niet te spannend/eng, dus prima voor het slapen gaan.
 • Ingenieus.
 • Boeiend.

De Gorgels kun je het beste voorlezen aan kinderen vanaf 5 tot 10 jaar.


Voorleesbaarheid:

 • Redelijk eenvoudig voor te lezen.
 • Leuke plaatjes/tekeningen. (niet heel veel).
 • Opgedeeld in hoofdstukken met ideale ‘voor-het-slapen-gaan’-lengte.
 • Weinig moeilijke woorden.
 • Geen improvisatie nodig.
 • Af en toe extra uitleg vereist.
 • Het best geschikt voor 5 á 6 tot 10 jaar.

Wat vond jij van dit boek?