De wereld van de Gorgels – Jochem Meijer


De wereld van de Gorgels is het ‘schrijfvervolg’ van Jochem Meijer op zijn succesvolle eerste kinderboek ‘De Gorgels’. In chronologische volgorde komt De Wereld van de Gorgels juist eerst.

Dit boek is een volledig ander boek dan Meijer’s ‘bestseller’. Wij vinden dan ook dat het lijkt alsof Jochem Meijer hetzelfde doet als zo veel anderen met een ‘vervolg’: proberen er een slaatje uit te slaan. De wereld van de Gorgels is namelijk veel meer een groot prentenboek en is binnen een half uurtje uitgelezen. Te simpel en te kort voor kinderen van 5 jaar en ouder en juist verhalend veel te ingewikkeld voor jongere kinderen.

Als je van prachtige tekeningen houdt is dit een absolute aanrader, maar als (voor)leesboek is het minder geschikt. Toch kun je De wereld van de Gorgels uiteraard prima een keertje bij de Bibliotheek lenen, want het is natuurlijk best leuk om te weten hoe de kleine Gorgeltjes groot worden en hoe ze leren een ‘mensenkind’ te beschermen! Het geld dat je aan Jochem Meijer en de boekenwinkel betaalt, betaal je wat ons betreft eigenlijk aan Rick de Haan, de illustrator.

De wereld van de Gorgels is:

  • Fantasierijk
  • Geen echt voorleesboek.
  • 1 verhaal, dus snel uitgelezen (in een half uur ongeveer)
  • Prachtig en zeer rijkelijk geïllustreerd door Rick de Haan.
  • Leuk om van de Bieb te lenen.

De wereld van de Gorgels kun je het beste voorlezen aan kinderen vanaf 5 tot 7 jaar.


Voorleesbaarheid:

  • Lastig voor te lezen.
  • Prachtige en grote tekeningen waarop heel veel te zien is.
  • Af en toe moeilijke woorden.
  • Af en toe extra uitleg vereist.
  • Het meest geschikt voor 5 tot 7 jaar.

Wat vond jij van dit boek?